Vackraste <3

Publicerat: 2011-08-23 | 21:41:56 i Djuren <3
Underbaraste söta Melvin..

Dagen så här långt

Publicerat: 2011-08-23 | 18:58:03 i Ord, ord och mer ord..
Jag ÄLSKAR att jag bara kan ge mig ut i trädgården barfota och plocka blommor till soffbordet!Har hunnit med en del redan men är inte riktigt klar än ;)

 

Tvätten är ute på linan efter många om och men.. Men nu hänger den där! Disken som nästan var upp till taket är borta. Sängkläderna är bytta, allt är i ordning plockat och jag har maten på G nu när jag skriver. Ska bara ta och dammsuga och fixa till badrummet sen är jag nöjd för idag. Ja.. Måste ha in tvätten sen med dock.

 

Ruu träffade på grannens röda katt Findus igår.. Inte så populärt. Ruu fick gömma sig i busken.

 

Har även fixat två till nätfönster idag så det blir lite genomdrag i huset. Fixade också att häfta mig själv i pekfingret. Kan säga att det gjorde inte så ont att få den i fingret men att få ut den var värre.. Ischa.

 

 

 

 

 

 

Vet inte om jag är någe-vidare hemmafru material ;)

 

 

Men lyckades tillslut ;)

 

 

 


Livet på landet..

Publicerat: 2011-08-23 | 14:31:40 i Ord, ord och mer ord..

Jag är överlycklig över solen som skiner och tvättar MASSA tvätt.. Hänger ut mina täcken på vädring och njuter av att kunna detta.

 

Problem 1: Jag har inte knutit fast tvättlinan ordentligt så när jag tittar ut ligger all tvätt på marken.. Hell yea! Måste då ut och rädda tvätten och svag som jag är orkar jag inte dra linan så spänd som jag vill med tvätten på så jag måste plocka ner en jäkla massa.. När jag väl fått allt som jag vill och sitter i gräset med Ruu i famnen och kollar på min victory.. VAD HÄNDER DÅ? Jooo..

 

Problem 2:

I den bra världen som inte hatar mig hade traktorn som kom haft en tunna med väldoftande blomdoft med sig men detta är inte den bra världen så.. ARRRGHHHH!!!!


Får väl hänga den jävla tvätten inomhus istället då.

Hell yeah! Löste sig juh! Tvätten får stanna inne och jag inser att jag bor faktisk på världens bästa ställe! =) Han skulle bara hämta något i ladan och så försvann traktorn igen. Fräscha kläder torkade i solen! Emma är överlycklig!!


Just nu:

Publicerat: 2011-08-22 | 20:38:20 i Ord, ord och mer ord..
+

The weddingsinger på TV =)


Saknar dock Ben & Jerrys halfbaked som ligger enda borta på ICA en hel mil bort...

Victory! Kriget vunnet!

Publicerat: 2011-08-22 | 17:36:34 i Djuren <3

En bild tagen från Sigges charmigaste sida ;)Nu har jag fått i kattkräket medicinen =)

 

Fick köpa en ny tablett och i dag tog jag upp honom i famnen höll fast honom och tvingade in tabletten och höll igen munnen tills han svalt.

 

Varför gjorde jag inte detta igår?

 

Jo, Sigge är en skyggis.. Eller i allafall var han en. När vi fick honom så låg han under soffan och fräste, morrade och slog efter oss. Han bet även Rasmus i handen en gång så vi fick åka till jour-läkare.

 

Sigge har sakta, sakta blivit bättre men jag har liksom fortfarande skyggis tänket kvar i huvudet. Att: ”åh, nej.. stackars lilla skygga katt som blev misshandlad.. Så rädd för händer och fötter.” Behandlade honom fortfarande som om han var livrädd vilket säkert skrämde honom.

 

Dock insåg jag en sak i går när vi bråkade han och jag. Varje gång jag försökte fånga in honom eller rörde honom såg jag ingen rädsla alls i de där runda fina ögonen. Han var bara inte villig. Han skulle INTE äta den där jäkla tabletten bara. Han total vägrade.

 

Så efter en natts sömn och efter att köpt ny tablett insåg jag att min "stackars lilla skyggis" inte är en stackars skyggis längre. Han är MIN katt och litar på mig. Så med nytt självförtroende så gick det jätte smidigt =)

Allt satt i mitt huvud, hade jag bara inte känt den där rädslan över att han skulle bli jätte rädd och bita mig hade det gått mycket smidigare i går med.


Vackra blomster

Publicerat: 2011-08-21 | 16:30:01 i Ord, ord och mer ord..
Fick massa bebis-blomster av Lilian när Benke dök upp en liten runda i går.
Tack så mycket!Älskar blommor, fönstren är redan alldeles för fulla med dem.
Denna rosa lilla raringen blev jag helt förälskad i, hoppas den vill överleva här hos mig!

älskade katter...

Publicerat: 2011-08-21 | 13:25:08 i Djuren <3

Operation väga och avmaska katt:

 

Tog ett djupt andetag..

 

Hämtade vågen och ställer den mitt på vardagsrumsgolvet. Melvin kommer och strycker sig runt benen. ”Vad gör du mamma? Får jag vara med?” Tar lätt upp Melvin i famnen och väger honom. Letar efter närmsta katt och ser Sigge sitta en bit bort och kolla på vad vi gör. Stålsätter mig då han är en riktig skyggis och jag har egentligen aldrig fått hålla honom i famnen.

 

Lyfter upp honom och ställer mig på vågen, inga problem alls han bara hänger där. Sätter ner honom på bordet och klappar honom lite för att han var så duktig.

 

Ser Nemo på väg in i rummet. Tittar på honom och han stelnar till i dörröppningen. Lite som han tänker ”Åh fan, bäst och springa för livet” Försöker prata med honom och locka honom till mig men NEJ.. Blir att jaga efter katten runt hela huset tills jag tillslut får tag i honom uppe bakom sängen. Med alla klor utfällda blir han i allafall vägd. (Inte en skyggis katt och har blivit hanterad sen bebis.. Bara en aning speciell ;) )

 

Sen bara Ruu kvar. Letar reda på honom och hittar honom under soffan. Inga problem där med att väga honom alls.

 

Efter detta körde vi till apoteket för att hämta medicinen.

 

202kr fattigare. Men det är inget alls om det hjälper och katterna blir bra i magarna igen.

 

Jag stålsatte mig igen då jag trodde det skulle bli kamp till döden att få i vissa tabletterna.

 

Kommer in genom dörren och ropar på ”Mammas Gull” Melvin dyker upp och undrar vad jag vill. Sträcker fram tabletten han ska ha och utan att en tänka slukar han den hel. ”DUKTIG KISSE, Melvin!!” Kanske blir det inte så jobbigt endå tänker jag optimistiskt..

 

Nästa katt att få i medicin är Ruu.. Efter att knuffat bort Melvin 5 gånger och försökt se till så han inte åt denna med fick Ruu i sig den. 2 klara, 2 kvar.

 

Efter mig när jag letar efter Nemo har jag Melvin som absolut inte förstår varför han bara fick EN avmasknings tablett..

 

Hittar Nemo som förövrigt helt glömt att jag jagat honom runt huset innan. Han ligger och sover på klösträdet och sträcker lite på sig när han ser mig. Kelar lite på honom och sträcker fram pillret. (Måste även här knuffa ner Melvin ett antal gånger för att han inte ska ta den från Nemo)

 

Smaskigt säger Nemo och slukar pillret precis som de andra två. Finemang!

 

Melvin förstår verkligen inte varför?! Bara EN, EN enda godis.. Jätte jobbigt.. Han fortsätter hänga efter mig.

 

Bara Siggelito kvar.

 

Hittar honom liggande under soffan. Han fräser på mig när jag vill prata lite med honom. Soffan är hans safeplace så låter honom vara.

 

Sitter i stället med Melvin i knät i soffan och kelar lite (tror han är taktisk och försöker fjäska till sig mer godis-tablett.)

 

Men vi får helt enkelt vänta ut Sigge. Efter en stund kommer han fram men dissar totalt tabletten jag håller fram. (och ja, Melvin har fortfarande inte gett upp.. Knuffar undan honom igen.)

 

Försöka lura i min svarta lurvboll den då?

Makrill? ”Nej..”

Ost? ”NEJ”

Smör? ”Nope..”

kattmat? ”Aldrig”

Tabletten själv utan något igen? ”Tror du jag är dum eller? ”

 

Så vad nu då? Ja det enda han verkligen älskar att äta är kyckling.. Så blev att ta upp en helkyckling till middag i dag och hoppas på att han tar den tillsammans med kycklingen. Hålla fast honom är inget alternativ då han är så rädd för händer, fötter, snabba rörelser och att vara fast. Men jag ska nog vinna.. Jag ger mig inte! ;) Är ju för deras eget bästa.

 

 

 

 

 

 

 

Mina älskade tjocka lurvbollar =)


El Neablo i hallen

Publicerat: 2011-08-17 | 14:34:06 i Djuren <3
Detta är El Neablo.. Ett rött lurvigt monster som gör allt för att förgöra sin människa idag.
Fälla henne i trappan, skrämma ihjäl henne med attacker bakom hörnor och flyga från vägg till vägg.


Tror det var något konstigt i nya kattmaten ;)

Tapeter..

Publicerat: 2011-08-16 | 19:58:55 i Ord, ord och mer ord..
Jag tyckte om dessa tapeter då jag såg dem. Jätte fina och de påminner mig om något som jag inte kan sätta fingret på.. Men nu efter ett par nätter håller jag på att bli galen på dem. Att ligga där i sängen och stirra på detta mönster funkar inte. Behöver absolut en lugnare tapet eller färg i sovrummet.
Men vill inte tapetsera över dem.. Så detta rum får bli gästrum.

Att vänja sig vid mörker och tystnad..

Publicerat: 2011-08-16 | 11:06:04 i Ord, ord och mer ord..

Nu är vi på plats i huset och Internet kopplades in i dag på morgonen.

 

Det känns bra att fått bort alla flyttkartonger och äntligen känna att man har lite ordning.. Katterna har äntligen insett att vi ska bo här och är inte lika rädda och stirriga längre heller. Nu utforskar dom och leker istället. =)

 

Men det är en del att vänja sig vid. Vi har bott granne med en krog och en busstation.. Lampor som aldrig släcks, ljud HELA tiden, människor i rörelse hela tiden osv.. Här är det TYST! Jag njuter av tystnaden.. Något som är lite värre att vänja sig vid dock är mörkret. Det är så nattsvart här på natten och morgonen. Jag är inte van och det lär bli ännu mörkare snart när hösten och vintern dyker upp.. Blev aldrig kolsvart i lägenheten, alltid någon lampa utanför fönstret som lyste. Här om jag vaknar på natten är det ingen skillnad på stängda och öppna ögon. Jag lär snart vänja mig men just nu är det lite läskigt ;)

 

 

 

 

 

 

Men trots att jag oroar mig jämt känns det som att här kommer det bli bra. Måste bara försöka slappna av och tro på att allt kommer ordna sig.

 

Det är lite tomt i huset då vi gått från ca. 70Kvm till 120kvm men det lär väl fyllas på allt eftersom ;) Köket och vardagsrummet är bra möblerade men övervåningen är ganska så tom.. Har även ett rum kvar att tapetsera där uppe när vi får råd. Denna månaden är tuff med dubbelhyra och bara en lön. Men jag hoppas allt ordnar sig ändå.. Huset var alldeles för perfekt för att inte ta även fast vi visste att vi bara skulle få leva på enbart en lön. Och förhoppningsvis får jag pengar nästa månad då blir vi nästan rika (eller nåt) ;) Nu när vi levt på en lön genom flytt, bröllop osv. Bra planering eller hur? Vem kommer på att gifta sig och flytta utan pengar.. Jo, vi =)

 

 

 

 

 

I dag ska vi bara ta det lugnt.. Nästa vecka tänkte jag börja på allvar med att fixa i lägenheten. Städa, måla osv. Så det blir gjort. Ser inte fram i mot det dock. Men ska bli riktigt skönt att bli av med den.

 

Ha det bäst!


Utan Internet en vecka

Publicerat: 2011-08-10 | 08:35:41 i Ord, ord och mer ord..
Japp, idag flyttar vi och kommer därför bli utan Internet en vecka.. Så ses igen när Telia kopplat in oss i nya huset! =)

Glöm inte titta in på mor mins sida och tävla om fina Lovikka garner! =)
Klicka på bilden!

God Natt!

Publicerat: 2011-08-09 | 22:52:28 i Ord, ord och mer ord..

Lägenheten är så tom..

 

I natt är sista natten vi sover här i lägenheten. I morgon flyttar vi över resten av sakerna och flyttar in på riktigt.

 

Känns så tomt och ödsligt här. Ligger på golvet på madrass i vardagsrummet.. Soffa, TV, tavlor, hyllor allt är borta.

 

Katterna flänger omkring på de öppna ytorna och leker, fattar inte att Rasmus kan sova så som de för liv mina lurvbollar. Men han brukar sova sig igenom det mesta. Är riktigt avundsjuk på hans förmåga att bara kunna sova när han lägger huvudet på kudden.. Jag ligger här och vrider, vänder och tänker i timmar..

 

 

 

Nemo hjälpte mig packa köksskåpen härom dagen =)

 

 

Ska väl snart försöka sova om det går. Nervös för allt och inget alls.. Pengar, huset, katterna.. You name it. Men det ska väl vara så när man flyttar och saker förändras.

 

Jag vill ju absolut inte bo kvar här i allafall. Vill ha min stora härliga trädgård och det helt underbara huset. Så allt annat runt måste bara funka =)

 

 

 

 


Åkte en runda på loppis...

Publicerat: 2011-08-09 | 20:41:54 i Ord, ord och mer ord..

Försöker väcka virka/sticka-generna till liv =)

Publicerat: 2011-08-08 | 13:43:14 i Ord, ord och mer ord..

Blev trött på att virka mormors rutor igår så tänkte googla lite och se om jag kunde lista ut mönster till amigurumi figurer eller något annat kul virkat.

 

Herre gud säger jag bara!! ”Recepten” på figurer man kan virka är ju på grekiska! Fattar inget alls och kände mig korkad.

 

Men så hittade jag en ”ritning” ha ha, med streck och prickar.. (underbar på att förklara jag vet, men ni som är insatta i virk-världen kanske vet ) Men ialla fall, denna ritning jag hittade blev till denna lilla duk:

 

 

 

Blev kanske inte den vackraste duken i världen men jag är då stolt över min lilla virkning!

 

 Bara så stökigt..

Publicerat: 2011-08-08 | 10:40:00 i Ord, ord och mer ord..

Bara massa stök..

 

Just nu känns inget ”hemma” lika stökigt i huset som i lägenheten och vi vet inte riktigt när och hur vi ska flytta in på riktigt. Målandet är vi nog ganska så klara med. Det är sovrummet som ska ha tapeter men vi har inte hittat dem vi vill ha än. Så ja, det känns stökigt och en aning nervöst just nu då jag inte riktigt vet vart jag bor.

 

I dag koncentrerar jag mig på att få lägenheten ren.. Fy fan vad katthår det blir när man inte dammsuger VARJE dag. Har ju mest varit i huset ett par dar och fixat så lägenheten har fått vara stökig. Men ska vi bo här till på fredag eller vad vi nu kommer fram till så måste något göras snart innan vi får vada upp till knäna i katthår.. Att djuren ens har hår kvar på kroppen är helt otroligt..

 

Katterna tycker inte det är kul heller, de är väldigt lättskrämda och undrar verkligen vad vi gör.. Något är knasigt det är tydligt. Deras möbler och saker försvinner och ”mamma” är knappt hemma. Jobbigt för liten katt också det här med att flytta. Är mest nojjig för min älskade lilla skyggis hur han ska ta det. Men förhoppningsvis kommer det gå fin fint.

 

Ska väl fortsätta städa.. yey!


RSS 2.0