Vad jag pysslar med just nu

Publicerat: 2011-06-30 | 20:05:17 i Ord, ord och mer ord..
Jag måste ju lära mig hantera garn om jag nu ska hjälpa mamma med webb-butiken och sälja på marknader osv. Så nu ska jag lära mig virka! =)


Jobbar nu med en filt i mormorsrutor, det går ganska bra om jag får säga det själv ;)

<3

Publicerat: 2011-06-30 | 16:25:21 i

Att vara glad men ändå vara så otroligt ledsen..

 

Jag minns när jag läste på facebook att min kusin skulle ha barn. Jag grät.. Jag grät och grät.. Tyckte det var orättvist, tyckte att vi förtjänade att bli med barn mycket mer än dom och sådana tankar. Jag var ju glad för deras skull men vi hade ju redan försökt så länge själva att bli med barn. Nu är deras underbart söta flicka snart 5 månader.. Och vi? Ja, vi har massa att vara lyckliga över men ändå saknas något stort.

 

Varför jag tänker på detta i dag? Jo en av mina bästa och närmsta vänner har blivit moster! Och jag är så glad för hennes och hennes systers skull., helt underbart! Hoppas allt gått fint för mamma och bebis, längtar efter att få se bilder sen. Men jag minns också hur jag grät i Rasmus armar när jag kom hem efter att fått reda på att hon också var med barn men inget hände hos oss.

 

Att känna såna känslor är jätte jobbigt. Jag menar den framför mig som berättar om nyheten sprudlar ju av glädje och vill skrika ut nyheten. Medan jag som sitter mitt i mot efter 18 månaders försök att bli med barn nickar och ler.. Sen känner jag mig som världens hemskaste människa som gråter när någon är lyckligast i världen med sin nyhet. Skuldkänslor på ångesten och sen alla dessa tankar..

 

Sen vissa dagar kan jag utan att bli det minsta ledsen gå och titta i klädaffärer på barnkläder, se program på tv om graviditeten, lyssna på andra som pratar barn osv. Sen vissa dagar känns jag lika stabil som ett korthus byggt på spelkort.

 

Jag håller på att bli galen här.. Försöker verkligen inte tänka på detta nu. Vi sa att vi skulle pausa i barntänket under bröllop och flytt men det går inte.

 

Min hjärna klarar inte av mer tankar snart. Den exploderar snart i småbitar.

 

Lugna ner dig, andas och ta det som det kommer? Du är fortfarande så ung, det kommer..

Lätt att säga.. Jävligt svårt att följa.

 

Behövde ventilera lite tankar.. Vet inte ens om det make any sense..

 

Jag håller på att bli galen här.. Försöker verkligen inte tänka på detta nu. Vi sa att vi skulle pausa i barntänket under bröllop och flytt men det går inte.

 

Min hjärna klarar inte av mer tankar snart. Den exploderar snart i småbitar.

 

Lugna ner dig, andas och ta det som det kommer? Du är fortfarande så ung, det kommer..

Lätt att säga.. Jävligt svårt att följa.

 

Behövde ventilera lite tankar.. Vet inte ens om det make any sense..


16 dagar kvar

Publicerat: 2011-06-30 | 12:41:31 i Bröllop
Kan inte riktigt greppa att det bara är 16 dagar kvar till jag är Fru Emma Andreasen..

Tror jag har koll på det mesta.. Kläder + skor inköpta, nagellack utprovat ;) , pynt och fina saker att pryda bord och lokal med köpta, program och tipspromenad skriven, bubblor köpta, matlista har mor skrivit, hindersprövningen klar, pratat med vigselförrättare, bestämt oss för vilken tårta som ska köpas, tårtdekoration fixad, fått tillbaka alla svar på inbjudan och alla utom en tackat ja.. Så kanske har jag koll?

 

Det lär vi märka när det börja närma sig på allvar.. Huaa, vad nervöst detta är.


Bröllop, hus, mardrömmar och spänning..

Publicerat: 2011-06-29 | 10:50:49 i Ord, ord och mer ord..

Varit så fint väder nu ett tag och då kommer jag mig inte för att blogga. Ska väl försöka att få ut ett inlägg varje dag i allafall, eller är det överambitiöst det med kanske ;)

 

Saker som hänt:

  • Dagarna rullar på jätte fort och snart är det dags att gifta sig!

  • Både mina och Rasmus bröllopskläder är inhandlade

  • Vi har blivit med hus! Eller ja, vi kommer få hyra ett hus här på ön och det känns både helt fantastiskt underbart och skit läskigt på en gång.

  • Rasmus har äntligen semester!

  • Vattnet är äntligen behagligt att bada i, så ska snart ner till hamnen =)

  • Hjälpt mamma med att lägga in garn på hemsidan

 

Jag är en människa som oroar mig för allting hela tiden och det är väl ingen underbar egenskap precis. Andra människor är väl lyckliga över att få det man verkligen vill.. Jag ville ju flytta! Jag trivs inte i lägenheten och allt detta stök som är här på sommaren med puben precis bredvid. Då borde ju huset vara en enorm lättnad och lycka?! Jo, det är det.. Men ändå så oroar mig för ALLT.. Uppvärmning, pengar, trädgård, katterna, flytten, Rasmus och jobbet osv... I all evighet. Har drömt mardrömmar om flytten och blir så trött på mig själv som inte bara kan andas, ta det lugnt och njuta av det som kommer.

 

Jag menar jag ska gifta mig! Vilket jag också känner panik över.. Inte över valet av man ;) Då jag är hundra procent säker på att Rasmus är min för alltid men allt annat.. Festen, ceremonin, maten..

Massa mardrömmar om detta också.

 

Lugna ner dig kvinna.. ? Om det hade varit så enkelt..

 

Ibland känns det som att oron ska göra så jag går sönder i tusen små bitar och då lär det bli svårt att pussla i hop mig igen.

 

 

Försöker ta dagarna som de kommer men det finns tydligen alltid något att oroa sig för och få ångest för. Blir som sagt galen på mig själv. I dag ska jag bara försöka njuta av solen och se till att de där bleka benen får lite solsken på sig.

 

 

 

 

 

 


Mimmis Garn

Publicerat: 2011-06-29 | 10:23:58 i Ord, ord och mer ord..
Nu har mamma öppnat sin lilla garnbutik hon jobbat med och egentligen velat öppna hela tiden men inte riktigt vågat satsa på. Nu är det dock dags att testa! Tycker absolut alla ska in och titta på hur det blev.
www.mimmisgarn.se

Fint besök

Publicerat: 2011-06-14 | 11:43:18 i Ord, ord och mer ord..

I går var Emmi Li, Benke och Honey på besök. MYS! Vi gjorde inget vettigt alls vilket var jätte skönt, slippa tänka på allt en stund är precis vad jag behövde.

 

Kollade på film, pratade och skrattade. Katterna tog Honey-besöket mycket bra den här gången faktiskt. Sist var de mycket upprörda men i går gick det riktigt bra.

 

Kanske är det för att Honey inte är en hund ;) Utan en väääldigt stor katt.<3 En liten katt i Emmi Lis knä
Sola hade kanske varit en bra ide?

Publicerat: 2011-06-13 | 16:56:59 i Ord, ord och mer ord..
Nepp, har inte strumpor på mig..

Älskade Nemo på liten upptäcktsfärd!

Publicerat: 2011-06-13 | 11:48:50 i Djuren <3


Att få på sig selen betyder äventyr!
I dag kom vi bara till trapphuset dock. Det var läskiga hundar utanför på gatan och dem ville vi inte prata med! =)

 

Men att kolla runt lite i trapphuset där man inte brukar få vara är också spännande och kul. Det finns massa att nosa på, massor att leka med och en rolig matta som man kan ligga och rulla på som kliar gott.


När man städat hela morgonen..

Publicerat: 2011-06-11 | 14:49:18 i Ord, ord och mer ord..
Vill man inte komma in och se detta i vardagsrummet:

Mardrömmar..

Publicerat: 2011-06-09 | 15:02:11 i Ord, ord och mer ord..

Har drömt mardrömmar nu i två nätter. Vaknar alldeles kallsvettig och rädd. Vet att det är för att jag stressar och oroar mig en massa nu, känns i kroppen.. Men kan inte koppla bort all denna oro.

 

I går natt drömde jag att en människa stormade in mitt under bröllopsceremonin och skrek att Rasmus inte fick gifta sig med en sådan som mig. Sen försvann Rasmus och jag stod där ensam på scenen. Alla nickade och höll med i publiken.. Varför skulle jag förtjäna någon som han?

Usch, vaknade jätte upprörd och fick lov att väcka Rasmus och prata.

 

I natt drömde jag att pappa under bröllopsmiddagen satt i halsen och jag trodde att han skulle dö. Jag grät och hyperventilerade när jag vaknade..

 

Kroppen är stressad.. Och hjärnan är insnöad på bröllopet..


Solsken och Värme

Publicerat: 2011-06-08 | 15:29:25 i Ord, ord och mer ord..

Bröllops nojja..

Publicerat: 2011-06-08 | 12:46:15 i Bröllop

Naturfärger.

 

Grönt, brunt och guld kommer färgtemat på bröllopet vara. Kommer bli så fint. Får låna jätte vackra dukar av en vän med restaurang, kommer duka med mycket blommor och grönt utifrån och har köpt dekorationer i matchande färger. Känns jätte nervöst och spännande.. Vet inte riktigt vad jag ska ta vägen när jag tänker på att det inte är så långt kvar.. Undra hur jag kommer vara veckan innan, herregud.. Hoppas någon får något vettigt ur mig.

 

Ska ge mig ut på tårt-jakt med, ska runt och prata lite med bagerierna här runt och se vad de har att erbjuda. Kommer inte bli LCHF tårta utan kommer unna mig vanlig tårta på bröllopet. Eftersom vi har ganska snål-budget får den ju inte kosta så jätte mycket heller.. Vi (läs min mor och sambo, då jag är värdelös i köket) har funderat på att göra tårtan själv men vi får väl se hur det blir tillslut.

 

Känns som det är tusen saker som måste fixas och jag har noll koll.. Tur det är ca. En vecka och en månad kvar innan det smäller.

 

Har också fått inse att klänningen jag budade hem på tradera som jag ville krympa i inte kommer passa.. Så en ny klänning måste det bli. Det är väl så när man köper kläder på det viset, man kan inte byta storlek. Lärt mig något har jag gjort i alla fall =)

 


Vackra Hallon..

Publicerat: 2011-06-07 | 16:52:40 i Ord, ord och mer ord..
Jag skulle till affären och köpa hallon.. Kom hem med den här raringen istället! Vem kan motstå honom! Starkt rosa härlig pelargon som skrek: "Ta med mig hem!" Kunde bara inte lämna honom!

Hej igen..

Publicerat: 2011-06-07 | 14:22:29 i Ord, ord och mer ord..

Varit stor blogg torka här. Men ska se vad jag kan göra åt det nu. =)

 

Skolan är slut, varit på AF och är nu arbetslös igen. Så det har hänt lite saker. Snart gifter vi oss också . Massa på gång och jag är en aning stressad faktiskt! Mycket bra planering att gifta sig precis då skolan är slut och jag inte får några pengar alls förens efter sommaren om jag inte får napp på de jobben jag sökt då.. Tur man har en rik pojkvän ;) Är dock en aning orolig över framtiden och sysselsättning.. Men jag försöker mitt yttersta att koncentrera mig på de positiva sakerna.. Vilket inte alltid är lätt.

 

Planerna inför bröllopet är väl i stort sätt klara. Ska ha en borgerlig vigsel så det är lite pyssel kvar med själva ceremonin. Men jag har ju massa tid nu mellan jobbsökandet och besöken på AF som för övrigt bara har öppet måndag och torsdag här! Vad då skära ner på jobben där??

 

Många tankar som snurrar i huvudet just nu. Jag vet ju vad jag vill men hur jag ska ta mig dit är en annan fråga. Jag har en ganska bra plan på framtiden i huvudet men jag har som sagt ingen aning om hur vi ska lyckas med mina planer. Tur jag har min Rasmus.. Första delen i planen går i lås den 16 juli i allafall =) Då vi blir Herr och Fru Andreasen.

 

Håller på att skriva en text om hur jag och Rasmus träffades och lite om hur vi blev vi, som jag hoppas vigselförrättaren vill läsa. Men gud vad svårt det är att få orden som man vill ha dem.

 

Ja, vi har också börjat äta enligt LCHF Rasmus och jag. Vi har inte varit helt hundra procent strikta men det funkar! Jag började på mina 81 tunga kg.. Nu efter 2 månader väger jag 75kg =) Och sötsuget håller sig borta om man bara låter bli att ramla tillbaka i gamla vanor. Vi har ju då fuskat lite då och då men det är snabbt man vänjer sig av med de söta.. Fick glass för någon vecka sen och usch så sliskigt sött det var. Inte ens Rasmus som var ett glassmonster kunde äta upp glassen.

 

Vi började med LCHF efter jag läst boken Matrevolutionen som jag tycker alla bör läsa! Och ner i vikt ville jag gå av olika orsaker.. Jag trivdes inte med min vikt, jag ville komma ner i rätt BMI så jag får hjälp med provrörsbefruktning sen om det behövs och att du lättare kan bli med barn om du inte är överviktig.

 

Ja, det är lite vad som hänt här.

Ska se om man kan skriva lite mer i bloggen nu så den håller sig vid liv =)

 

 

Solen har letat sig hit till ön och jag har vågat mig på ett dopp i havet men kan ju säga att det var en aning svalt ;)


RSS 2.0