*lång ramsa svordomar*

Publicerat: 2011-09-27 | 20:11:32 i Ord, ord och mer ord..

Trött, irriterad och sur..

 

Lägenhetsbesiktningen gick inte bra. Grinigaste människan på jordklotet, självklart kom och skulle kolla.. Vi kan tydligen inte putsa fönster och tapetsera var vi helt värdelösa på och om du står här och tittar i den här vinkeln ser du då att det är en fläck där? Ja.. om jag kisar lite kanske.

 

=( Vill bara gråta.

 

Vill skriva en lång ramsa med svordomar men jag tror inte jag kan så många ändå så vi hoppar det.

 

Det som stör mig allra mest är att människan som kom på för-besiktningen (det var någon månad sen) och påpekade saker som vi skulle göra i ordning.. Hon sa att rummet med tapeten var helt okej!! Men nu 3 dagar innan nyckeln ska lämnas in då säger näste man att det är jätte fult och inte alls bra gjort.. Vi hade gjort något åt detta om första besiktnings människan sagt att det behövdes! Men det gjorde hon inte.. Arg, arg, arg.. Så vad ska denna frun pyssla med de närmsta dagarna då? Jo, måla om! Sa jag att jag var irriterad!! Sen att lägenheten lätt inte blivit renoverad sen 1800-talet det spelar ingen roll tydligen..

 

Vill bara bli av med sunkhålan till lägenhet nu.

 

Hoppas nästa hyresgäst gillar vitt.. Det kommer bli vitt i nästan vart enda jäkla rum för det är den färgen jag har.


Tömde mobilen på bilder..

Publicerat: 2011-09-25 | 18:06:35 i Ord, ord och mer ord..

Samlade i hop trupperna! Framåt marsch..

Publicerat: 2011-09-25 | 17:37:14 i Ord, ord och mer ord..

I dag har vi städat lägenheten på allvar. Samlade ihop familjen och putsade fönster, torkade ur skåp, diskade kylskåpslådor och jobbade hårt. Så skönt med massa hjälp! Och inte nog med all hjälp efteråt blev vi bjudna på mat, mums! Går fort och är mycket roligare när man är många och kan prata och sjunga samtidigt, eller ja Emmi Li och jag sjöng i alla fall.

 

Tror aldrig spisen i lägenheten fått en konsert inne i sig innan! Högt och falskt ska det va!

 

På tisdag håller vi alla tummarna att hyresvärden lämnat de vita silkeshandskarna och förstoringsglaset hemma så min lägenhet går igenom utan att behöva städa om. Jag tycker vi städat fin fint men de behöver ju inte han tycka.. De flesta som flyttar brukar få städa om här. Vi hade en jäkla tur sist dock när vi flyttade från 2:an. Då blev städningen godkänd med en gång ;) Hoppas på detta nu med.

 

Nu ska jag ignorera röran här hemma i huset, är inte det minsta pepp på att ta tag i den i dag. Ska i stället fixa en kopp te och kravla ner i soffan. Ska fånga in en av de lurviga och bära med mig också ;) De är perfekta värmekuddar.

 

 

 

väre

 


Lurviga pojkar och en kartong..

Publicerat: 2011-09-24 | 21:47:33 i Djuren <3

Svårt att få ner i text..

Publicerat: 2011-09-23 | 22:03:08 i Djuren <3
Hur många gånger jag än försöker skriva så känns det så "litet" att orden jag skriver ner inte förmedlar det jag vill, raderar och skriver igen.. Svårt att veta hur jag ska skriva.

Tänker på min mans familj och vad de måste gå igenom just nu. <3

 

I dag när min mans syster var ute och gick med hennes hund Manne så hände något fruktansvärt.. De promenerade som vanligt och på vägen mötte de en man och hans schäfer. Båda hundarna var kopplade men den stora hunden sliter sig och går till attack.. Manne blir ihjälbiten.

 

Jag kan inte ens föreställa mig hur hemskt det måste varit. Jag kan knappt andas då jag tänker ”om det varit jag och en av mina älsklingar”. Det gör förbannat ont att förlora en fyrfotad vän, jag vet då jag varit med om det. Men på det här viset, finns ingen rättvisa i det som hänt alls!! Hade jag kunnat så hade jag ändrat på alltihop och sett till att det aldrig hänt.. Alla mina tankar går till er i kväll.

 

 

Har tänt ett ljus för Manne.. Sov gott, lilla hund.

 

 

 

Regnbågsbron

På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefull för någon dör,
så kommer det till Regnbågsbron.
Där finns ängar och kullar för alla våra speciella vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla
blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda, utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell som de varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset,
hans ben bär honom fortare och fortare.
Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur
som så länge varit frånvarande från ditt liv
men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans...


Svart bacon, brandvarnare och sönderslaget porslin.

Publicerat: 2011-09-23 | 11:45:52 i Ord, ord och mer ord..

Japp, det är en såndär jävla morgon där allt man tar sig för inte funkar! Kolsvart bacon, mums.. Precis det jag längtade efter! Sen när baconet var från spisen och något så när räddat för äta det tänker jag ändå, hungrig som man är.. Ja, då börjar brandvarnaren låta. Ett jäkla liv och jag är för kort! Måste ta en stol och klättra upp och att bära stolen och hålla för öronen funkade inge vidare ska jag tala om. Men ska väl vara glad att själva brandvarnaren funkar.

 

När jag roar mig med att ta ner brandvarnaren så jag slipper dennes eviga tjutande så hör jag hur en tallrik slås i golvet. Vänder på mig där uppe på stolen.. Vad ser jag?

 

En katt, en röd katt som inte längre är högst upp på ”gulligast-listan” längre sitter bland porslinsskärvor på golvet och slickar på mitt bacon!

 

Kan ju säga att lite tur i oturen var att jag valt att lägga upp baconet på en gammal tallrik för den var närmst spisen då jag ”räddade” maten. Så inget fin porslin är sönder! Stor lättnad..

 

Funderade seriöst på att kravla under mitt täcke och gömma mig en stund.. Men har massa att göra så var bara att hämta nytt bacon och städa upp det gamla.

 

Hoppas att städandet av huset i dag går en aning bättre än morgondramatiken. Får gäster i morgon och vill ha det fint så wish me luck! ;)

 

Funderar på om detta är för att jag sov länge idag.. Slog bort väckarklockan och sov långt över då jag tänkt gå upp.. Vaken och en aning irriterad är jag nu i allafall.


Måste se!

Publicerat: 2011-09-23 | 00:18:38 i Ord, ord och mer ord..
Ska tvinga mannen min att bjuda mig på bio som födelsedagsfirande =) Och jag vet precis vad jag vill se!

Älskar böckerna och har sett de flesta filmerna.. Till och med tecknad version ;)

När vi var små lekte vi musketörerna i mormor och morfars trädgård. Vi hade sett disney versionen och älskade den! Vi kunde vart enda replik och spelade upp filmen med oss själva som skådespelare minst 100 gånger om dagen! Jag var alltid D'Artagnan.. Petra var Aramis, Anna var Porthos och Linda Athos.. Emmili och Annika var drottningen och Constance + alltid alla andra.

 

Det är MYCKET minnen som förknippas med denna film. Ser det stora trädet i mormor och morfars trädgård tydligt framför mig där vi satt och lekte scenen när de dricker på krogen, minns att vi hade färgglada plast glas med saft och jag kan minnas precis hur vardagsrummet ser ut i deras hus i Eketorp där vi såg filmen om och om igen. Att inte mormor och morfar blev trötta på oss.. Vi var galna i den.


I samma soffa.. <3

Publicerat: 2011-09-21 | 18:58:15 i Ord, ord och mer ord..

Har idag roat mig kungligt..

Publicerat: 2011-09-21 | 15:19:02 i Ord, ord och mer ord..

Lägenhetsbesiktning nästa vecka. Inte det minsta pepp på detta! Brukar vara riktigt griniga och påpeka minsta lilla. Men som lägenheten såg ut när vi flyttade in borde de bara hålla tyst tycker jag. Den behöver verkligen renoveras. Tror inte de fixat till den sen 1850-talet. =/

 

Vi har dock under vår tid som hyresgäster målat om sovrummet, tapetserat om datarummet och nu innan vi lämnar över den har vi målat vardagsrummet (katterna hade misshandlat tapeten där så vi hade inget val). Så tycker de ska vara glada! Vi har fixat och fräschat till 3 rum.

 

Har roat mig med att måla omgång två idag, men tycker det blir randig =( Hoppas det ser bättre ut när jag kommer nästa gång och färgen torkat ordentligt.

 

 

Vill bara bli av med lägenheten nu så man slipper bekymra sig för den. Har massa annat kul att oroa mig för istället ;) För sluta oroa sig går ju inte.. Jag borde ha med det i mitt CV, expert i att oroa sig för allt och inget!


Med fara för livet, balanserande på höghöjd..

Publicerat: 2011-09-17 | 15:43:34 i Ord, ord och mer ord..

 

 

Min älskling är färgblind. Ser inte skillnad på färger och säger saker som: ”wow, du är snygg i de där blå mjukisbyxorna..” eller ”den där gula tapet var väl fin?” Jag bryr mig inte just då att byxorna är rosa och rättar honom inte just i den här meningen, för sådan kommentarer vill man ju ha ;) Men när tapeten vi tittar på är bajsbrun och skitful och han säger att den är gul och fin.. Ja då rättar jag honom!

 

Men i allafall i dag när vi skulle bort och måla vardagsrummet i lägenheten, som katterna har massakrerat åt oss. Så började jag rolla färg på väggarna när han kom och ville ta över för städa var väl inget som lockade. Jag blev lite sur då måla är roligare än flyttstäda men lät honom ta över.

 

Efter en timme hör jag att han säger att han är nöjd och att det blev ju fint det här. Så jag släpper det jag har i händerna och ska in och kolla. Jag tittar på honom och sen på väggen.

 

Dessa vackra ljusrosa fläckar som han helt missat mellan de vita nymålade? Såg han dem? Nepp.. Skulle Emma gjort detta istället? Jepp, jepp.. Eller så skulle vi valt typ svart färg istället då hade det nog funkat ;) Men hyresvärden hade nog inte gillat det.

 

Så jag tog penslen med självförtroendet på topp för jag kan då se skillnad på vit och rosa! Och gav mig ut på fläck jakt.. Från golv till tak i lägenheten är det ca. 2,8 meter.. HÖGT i tak. Jag gillar inte höjder och att klättra på stegen med pensel och färgburk.. Jag blev yr och darrig. Men det gick ganska bra tills jag kom till fönstren. Då blev det ju inte de där 2,8 meterna ner till golvet utan då såg jag ända ner till vägen! Lägenheten ligger på andra våningen.

 

Så efter att klamrat mig fast vid stegen och blundat (+ kanske gett i från mig något ljud och kanske sagt något i stil med jag, kommer dö, jag kommer dö..) kom Rasmus tillbaka, fick ner mig och sa åt mig att peka där han skulle måla..

 

Ha ha, Vi är ett förbannat bra team vi två!!

 

En gammal "fin" bild på super teamet!


Kaninernas lyxiga hus

Publicerat: 2011-09-16 | 17:17:30 i Djuren <3
Har fixat lite mer plats till kaninerna. Vi använde sådant vi hade hemma så den blev inte riktigt så stor som vi tänkt men de kan vi fixa efter vintern sen.

Tyfus undrade nog vad Rasmus pysslade med inne i buren. Särskilt upprörd och rädd var han inte i allafall, är en riktig liten tuffing vår Tyfus.

 

Tyvärr så får honan, Rabies vara i den mindre buren en stund till. Vill inte ha kaninungar så måste ha dem delade tills efter torsdag då Tyfus ska kastreras. Men de bor nära varandra så de kan se varandra genom nätet. =) Hoppas bara det går bra att sätta i hop dem igen sen.

 

 

 


Inte alls det minsta blankt papper här inte..

Publicerat: 2011-09-16 | 16:58:11 i Ord, ord och mer ord..
Men tror inte det blir vansinigt dyrt.. Bilen är i alla fall lätt värd att laga. Många år kvar att rulla! =) Har händiga män i min närhet som ska få greja lite med honom.

Älskade bilen Ful-Åke

Publicerat: 2011-09-14 | 20:16:07 i Ord, ord och mer ord..

Besiktning av Ful-Åke (bilen) i morgon. Inte det minsta roligt.. Jag har seriöst gråten i halsen när de bankar och slår för kung och fosterland, de anstränger sig ju till det yttersta för att hitta något som är fel.

 

Min bil har gått igenom 3 år i rad med blanka papper! Ska ju inte klaga på honom precis. Men i år vet jag inte.. Tror inte det blir blankt, blir nog en två:a eller två. =/ No fun..

 

Hoppas bara det inte är något stort fel, så min händige man kan fixa själv. Har andra saker vi vill lägga pengar på än verkstad och bil. Men men, inte ta ut olycka i förtid eller hur man nu säger..

 

Håll tummarna för Ful-Åke i morgon!

 

 


Promenad i blåsten

Publicerat: 2011-09-14 | 19:52:46 i Ord, ord och mer ord..

Hade sällskap en stund i dag av Honey och Benke =)


Att surfa med katt

Publicerat: 2011-09-13 | 22:36:49 i Djuren <3
Inte det lättaste att skriva med honom där dock ;)

RSS 2.0