Sol-Katter

Publicerat: 2011-02-23 | 12:22:25 i Djuren <3
Nemo njuter i solen på bästa platsen..




Någon är dock en aning avundsjuk..



Inte lätt när man inte kan samsas om solen..



<3



Catfight.



Nemo the sun king


Sömn, vart är du?

Publicerat: 2011-02-23 | 00:22:24 i Ord, ord och mer ord..
Sitter här i min svarta (läs håriga) soffa och försöker få huvudet att inse att klockan är mycket och att man borde vara trött nu.. Men nej, då. Bara jätte rastlös och uttråkad. Har roat mig med att titta på katterna som springer som idioter fram och tillbaka i frigolit bitarna jag slängde på golvet åt dem. =) Att så lite kan roa så länge.



På bilden: Lugnet före stormen.. Och kanske en förklaring på varför soffan ser ut som den gör ;)

 

 

Har i allafall fått lite gjort i dag. Webbdesign uppgiften är i stor sett klar och även rättskunskapen. Känns skönt, nu är det bara provet vecka 10 som ska göras med.. ischa.

 

 

Rasmus VÄGRAR alltid le på bilder.. Jag försöker hjälpa till men ja, det blev väl inte den vackraste bilden precis. <3

Han sa i går att han ville sätta en reklamationslapp på mig och stoppa ner mig i mor och fars brevinkast.. Men tji fick han för de har inget sådant. Ha ha.. Så han får behålla mig en stund till.

 

På lördag är det dags för 80-tals fest. Min outfit är klar. Men vad Rasmus ska ha på sig är fortfarande inte helt klart. Funderar på att ta en titt på kupan i morgon. Kanske kan överraska honom med sexiga rosa mjukis byxor eller något när han kommer hem ;) Han hade blivit super söt i det tror jag. Och eftersom han är färgblind så behöver han ju inte veta att de är rosa.. *evil plans*

Jag är faktiskt en riktigt underbar flickvän.. =) Promise..

 


Efternamn..

Publicerat: 2011-02-20 | 20:56:03 i Bröllop
I dag ramlade det in ett mail från henne som ska viga oss. Nu börjar allt kännas mycket mer verkligt! Restaurangen är bokad, vigselförättare är vald och bokad. Nu är det på allvar! Känns så spännande och nervöst. Mycket som ska stämma nu så allt blir som vi vill men det är ju så många månader kvar så det borde ordna sig tycker jag =)


Har idag på skoj försökt skriva min nya namnteckning, eller ja den namnteckning jag ska ha efter bröllopet. Fånigt kanske.. Men fasen vad svårt det skulle vara att få Andreasen snyggt efter mitt namn. Blir ingen snygg namnteckning här inte.. Ser mest ut som en femåring försökt sig på skrivstil. Tjuvkika på hur Älskling skriver är ingen ide heller då han skriver som en kråka ;) Sorry darling.. Men det är sant. Men men, namnteckningar behöver ju inte ens gå att tyda så några krumeluxer funkar nog det med..




Mys-Torsdag

Publicerat: 2011-02-17 | 23:25:58 i Ord, ord och mer ord..

Mysig dag idag, Benke och Syster var här och vi har ätit gott, sett på tv och färgat systers hår. Behövde en dag med bara mys =) Samla lite kraft.

 

Det blev rött och jätte fint =)

 

 

I morgon blir det att åka och handla, alla skåpen här hemma ekar tomt. Ska bli skönt att få fylla på igen. Sen HELG, ska bli skönt att bara umgås med Rasmus och inte göra något alls.

 

Nästa vecka blir att skärpa till sig och försöka ta tag i både skolan och träningen igen, måste börja röra på mig igen, så man ser bra ut i bröllopsklänningen i oktober =). Sen nästa helg är det dags för 80-tals festen =) Ska bli kul. Måste bara hitta sista delarna till out fiten jag tänkt ha på mig.

 

Nu ska jag se ett avsnitt till av den mycket skumma serien Misfits innan det är dags att krypa i säng.

 

 


Känner mig helt slut..

Publicerat: 2011-02-15 | 21:03:25 i Ord, ord och mer ord..

Känns som någon dragit ur el-sladden och jag går på sista energin innan lock down. Är så förbannat trött. Somnade i rättskunskaps boken, somnade i badkaret, höll på att somna i disken och ja, allt går i slow motion och har inget större minne av vad jag gjort sen Rasmus gick hemifrån (kl. 14.00) till nu.. Sengångare ala Emma.. Läskigt, faktiskt. Usch vad trött jag är!!

 

Ska sätta mig framför TV:n nu en stund och prata med de lurviga pojkarna. De undrar också vad fasen ”mamma” sysslar med idag. Sen bör jag se till att fixa sista disken, kom inte igenom hela. Herre gud, känner mig som hundra femtio år eller nåt. =/ Hade velat kunna göra som på sims.. Trycka ner ctrl, shift, C och skriva in fusket för energi =) Det hade varit nice.

 

Vill att klockan ska gå fort.. Så Rasmus kommer hem igen om jag nu kan hålla mig vaken tills dess. Vill bara krypa i hop till en boll och kravla mig in i hans famn och sova mot hans bröst. Bästa platsen! samtidigt som han drar fingrarna genom mitt hår. Underbart, det är allt som behövs för att må lite bättre när man känner sig nere..

 

Minns en av de första nätterna jag skulle sova över uppe hos hans föräldrar. Jag var jätte ledsen den natten och hade massa oro i kroppen. Trodde han skulle få panik på mig och inte veta alls hur han skulle hantera det men han bara lät mig sitta där i hans famn, gråtandes medan han drog fingrarna genom mitt hår samtidigt som vi tittade på en tråkig film tills jag somnade. Så just det, att få hans armar runt mig, en kram och sedan bara få sitta där medan han leker med mitt hår. Det är absolut säkerhet. Jag kan med ärlighet säga att det är den säkraste platsen på jorden! All oro är som bortblåst just då.

 

Gud vad jag tycker om den pojken!

 


3 år i dag..

Publicerat: 2011-02-15 | 15:53:32 i Ord, ord och mer ord..

Den 15 februari 2008 förlovade vi oss. Inte det mest romantiska sättet kanske men det kändes helt rätt. Vi gick egentligen bara förbi en butik där det fanns ringar i skyltfönstret och jag blev kär i en silver ring med guld rand i mitten.. =) Så ja, vi bara bestämde oss att okej, vi förlovar oss.. Ha ha, inget frieri här inte. Vi hade ju pratat om förlovning innan dock men inte planerat något om när eller hur. Sen när man ramlar på ringar vi tyckte om som inte kostade så mycket, ja då måste man ju slå till ;)

 

Så i dag firar vi 3 år som förlovade.

 

Blir inget stort firande dock. Jag har varit i skolan på morgonen och Rasmus jobbar kvälls vecka så vi fick bara ett par timmar mitt på dagen tillsammans. Får hitta på något mysigt till helgen i stället.

 

 

 


Sista blodprovet lämnat..

Publicerat: 2011-02-14 | 15:55:09 i

Tror att det var för att Rasmus var med idag som det gick så bra ! Tog max 1 minut, kändes knappt och nu är alla proven lämnade. (idiotiskt att lägga ner så mycket oro och panik över något som tog 1 minut)

 

Skönt att det är klart nu men läskigt på samma gång. Nu snart bör vi få svar och det skrämmer mig lite. Behöver ju inte vara något större fel men det kan ju också vara det.

 

Bara för att trotsa min nål skräck funderar jag på att bli blodgivare.. Lätt att skriva då jag sitter här flera mil bort och säker från allt vad blod och nålar heter.. ha ha.. Men vi kan ju ha det som en plan i alla fall.


Underbara Älskling..

Publicerat: 2011-02-13 | 22:17:20 i Ord, ord och mer ord..
Jag är världens grinigaste flickvän för tillfället, ledsen, deppig, mensvärk, tjurig och bråkar om minsta lilla.. Men, min älskling står ut. Han är underbar och även om jag är ett PMS-moster från yttre rymden så får han mig på bättre humör.. Nu ikväll när jag inte kunde sova + att jag oroar mig för provtagningen i morgon så bakade han scones till mig =)

Så nu sitter vi här i soffan och myser med te och scones.. <3

I morgon.. =/

Publicerat: 2011-02-13 | 20:02:32 i

I morgon är sista provtagningen inplanerad. Ett blodprov till sen blir det väntan på svar. Själva provet i morgon är jag nervös över, fast jag inte borde. Har ju redan lämnat minst 5 rör blod nu och borde vant mig men icke.. Ischa för nålar och sist fick hon sticka mig flera gånger för att träffa rätt *vill inte*.. Men det som är läskigast är väntan på alla svaren och självklart själva svaret.

 

Rasmus ska hänga med i morgon, vilket är jätte skönt. Är ju ändå alla hjärtans dag och allt så vi får väl fika på något mysigt fik efteråt och fira detta påhitt =)

 


Pyssla en söndag kan vara en bra sysselsättning...

Publicerat: 2011-02-13 | 17:23:12 i Bröllop

 

Tänkte försöka mig på att klistra och klippa lite i dag, göra ett första försök på att göra egna inbjudnings kort med scrapbooking sakerna jag fick i julklapp. Tänkte att det kunde ju vara kul att skicka lite mer personliga inbjudningskort. MEN.. Melvin hade också tänkt sig att hjälpa till.

Jag plockade av på bordet och tog fram sax, pennor och annat smått och gott som jag kunde tänkas behöva. Kreativiteten bubblade. =)

 

Så började jag fundera på hur jag skulle göra.. Då kommer en vit katt och ska hjälpa till. Först är han inte alls i vägen utan lägger sig snällt på bordet och tittar på när jag klipper. Men det varar inte länge. Snart har jag en katt mitt i alltihopa. Jag knuffar ner honom och fortsätter..

Nepp, sånt funkar inte ;) Han är snabbt uppe igen och ska hjälpa till.

 

Tillslut ger jag upp då katten har massa pappers remsor fastlimmade på rumpan.. suck Det är bara att inse att jag tydligen inte ska pyssla. Får stänga in mig i garderoben eller något för att få vara i fred.

 

Så om inbjudningarna kommer i posten och är lurviga.. Ja, då är det Melvins förtjänst. Eller så kanske jag ska göra det lätt för mig och bara klistra fast inbjudan på katten och skicka iväg honom ;)

 

 

Men han är väldigt duktig på att hjälpa till! =) Söta Melvin, i allafall enligt honom själv!

 

 


 


Fredag..

Publicerat: 2011-02-11 | 22:25:28 i Ord, ord och mer ord..

I dag har jag fikat med mamma en stund, städat lägenheten, tvättat lite kläder och bäddat rent i sängen. Jätte skönt med ren och fräsch lägenhet i två sekunder =) Blir lika fort precis lika hårigt och kattsandigt igen när man har fyra monster som bor med en. Men jag skulle då inte klara mig utan mina lurviga pojkar. Så får leva med katthår i maten, katthår i soffan, katthår i sängen, katthår på kläderna, katthår, katthår, katthår.. och ja, katthår.

 

I morgon hade jag tänkt att åka en runda och kolla på statsmissionen i stan då vi bara har en ända köksstol kvar, men eftersom Rasmus har feber så blir det att stanna hemma och ta det lugnt i stället. Sen om det fortsätter snöa så som det gör nu kommer vi inte så långt i morgon ändå.

 

Man ser inte så mycket ut genom köksfönstret.. Snö, snö och lite mer snö.

 

 


Vill måla, pyssla och få fint..

Publicerat: 2011-02-10 | 21:37:42 i Ord, ord och mer ord..

Vill göra om en massa här hemma i lägenheten. Vi har redan fixat i ordning sovrum och lilla rummet. Då vår hyresvärd hellre skulle bli överkörd av en buss fem gånger än att renovera här så tänker vi göra det själva.

 

Har hittat fina tapeter på Rusta som jag funderar på till vardagsrummet som en fondvägg, sen måla resten vitt. Tror det får bli ett projekt till semestern i sommar. Skulle vilja måla hallen vit också då den är i en oidentifierbar färg.. Sen är planen att skaffa lite nya vardagsrums möbler då och då när vi har råd. Kommer bli jätte fint i slutändan sen =) Helst av allt hade jag velat ha eget hus men det ser inte ut som det kommer hända på flera år så vi har bestämt oss för att se till att lägenheten blir precis så vi vill ha den.

 

Har ett par alternativ på tapeter, vad tycker ni? Hyresvärden kommer inte gilla någon men ärligt talat bryr jag mig inte =) Det går alltid att rolla över dem i vitt när vi flyttar hur sorgligt det än skulle vara..

 

 

 

Sen en som jag kanske inte vågar mig på men jag tycker mycket om den:

 

Alla tapeterna finns på Rusta.

Sen ska vi bara våga oss på en fondvägg =) Vi får se hur det blir.. Kul är det att planera lite i allafall.

 


Älskling, räddaren i nöden..

Publicerat: 2011-02-09 | 21:29:00 i Ord, ord och mer ord..

I går fick jag ett stort sammanbrott på den jävla företagsekonomin. Jag stirrade på sidorna och förstod inget alls. Blev bara mer och mer förbannad på det. Provet var ju nästa dag och stressen blev liksom droppen. Humöret var inte på topp det minsta..


Men räddaren i nöden kom. Älskling satt bredvid mig vid köksbordet i 4,5 timme och gick igenom uppgift för uppgift. Räknade ut uträkningarna med mig och det som stod i boken blev klarare. Kunde dom inte bara skrivit så som Rasmus sa? Då hade det varit mycket enklare.. Dumma författare som inte fattar detta.

 

Idag gjorde jag provet och det gick ganska bra, eller det kändes bra. Har ju inte fått något resultat. Men det kändes bra, jag svarade, räknade och tog tid på mig så jag är ganska säker att det blir ett G. Och tack vare ÄLSKLING i såfall! =) Jag har aldrig varit bra på matte men Rasmus kan! Så när barnen kommer blir det pappa som får ta matte läxan och mamma får ta svenska och läsning. Perfekt teamwork!

 

I kväll har jag inte rört skolböckerna. Har i stället roat oss med att se på film och myst i soffan. Nu spelar min lilla nerd sina spel på datorn och jag ja, jag sitter här. Ska snart krypa i säng då det är skola tidigt, tidigt i morgon. Men sen är det helg då jag är ledig på fredag. Skönt.

 

Först innan sängen ska jag kela färdigt med denna fluffiga boll <3


Solsken eller plugg?

Publicerat: 2011-02-08 | 13:07:34 i Ord, ord och mer ord..

Solen skiner utanför fönstret.. Längtar ut, men tror nog jag kommer blåsa bort om jag försöker + att jag har annat som måste göras innan en promenad står på schemat. I morgon har jag prov i företagsekonomi.. Massa jobbiga uträkningar och förkortningar som jag ska försöka banka in i huvudet. Är ganska trött på kurserna jag läser just nu.. Känns som skolan ligger långt ner på ”vill göra listan”, men det kanske ordnar upp sig tillslut. Händer så mycket runt mig just nu så skolan är lite ur fokus..

 

Ställde mig på vågen idag, syster och jag pratade vikt i går och ja, hon skulle ta tag i sin vikt nu och gå ner 10kg på 8 månader. Heja HEJA!! Så jag tänkte att jag skulle hänga på lite. Inte banta, men röra på mig mer, äta mer nyttiga saker istället för att unna mig choklad och godis. Så i går chockade jag kroppen med 35 minuter på Orbitreken, det var allt jag orkade =) Men bättre en inget alls eller hur?

 

Nehää om man ska sluta skriva nonsens och gå tillbaka till böckerna. Yey, företagsekonomi..

 


Blodprovet idag..

Publicerat: 2011-02-07 | 15:11:44 i
Jag överlevde dagens läkarbesök, känns lite små fånigt nu efteråt att man är så rädd för det. Det gick ganska snabbt och smärtfritt, ända minuset var att hon inte hittade rätt och fick sticka ett par gånger.

SÅ ingen av svimmad Emma i en hörna här inte ;) Det får vi ta nästa gång. ha ha.. Stackars sjuksköterska. Lär dock vara precis lika nervös och kallsvettig på måndag.. Isch för nålar..

Min syster och jag gick sedan en runda på stan och kollade lite efter kläder till 80-tals festen en vän ska ha nu i slutet av februari. Hittade faktiskt lite fynd. Ska bli riktigt kul att se hur alla spökar ut sig sen. Jag kommer blända folket i neon rosa och turkosa kläder!

Mamma har stickat fina benvärmare som kommer passa fin fint i hop med mina kläder. Ha ha, kommer bli jätte kul..

Bilden är egenhändigt snodd från kära mors blogg. Länk till den finns bland mina länkar =)


RSS 2.0